خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد


خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

 

امروز درباره خواص لبو برای بدن سلامتی صحبت میکنیم، لبو یا همان چقندر قرمز پخته شده خواصی برای بدن انسان دارد کـه شاید از شنیدن شان متعجب شوید. این خوردنی خوشمزه یکی از top 10 هاي محبوب در فصول سرد اسـت و طعم شیرین و حالت لیز و ترد آن در هوای سرد بـه شدت می چسبد! البته لبو میتواند برای برخی مضراتی هم داشته باشد کـه در آخر این مطلب درباره آن هم صحبت می‌کنیم.

 

خواص لبو برای بدن و سلامتی

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

لبو یکی از خوراکی هاي لذیذ وپرطرفدار فصل سرما اسـت کـه درحقیقت همان چغندر قرمز پخته شده اسـت. این مادۀ غذایی خوش رنگ و لعاب کـه از خانوادۀ سبزیجات اسـت سرشار از انواع مواد مغذی اسـت و خواص باورنکردنی بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد. چغندر رابه هر 2 صورت پخته و خام میتوان مصرف کرد مثلا درسالاد، غذا، ترشی و یا حتی بـه صورت عصارۀ آن…

 

کاهش فشار خون

چغندر سرشار از مادۀ نیترات اسـت که دربدن تبدیل بـه نیتریک اکسید تبدیل میشود.نیتریک اکسید بـه سست و منبسط شدن عروق خونی کمک میکند که درنتیجه آن فشار خون کاهش مییابد.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

طبق تحقیقات، مصرف روزانه یک لیوان عصارۀ چغندر میتواند بـه کاهش فشار خون کسانی که ازمشکل فشار خون بالا رنج میبرند کمک کند. این خاصیت عصاره ي چغندر حتی روی کسانی کـه فشار خون آنها با مصرف دارو نظارت نمیشود هم تاثیر دارد.

 

بهبود گوارش

در قرون وسطا، از چغندر برای درمان اختلالات گوارشی مثل یبوست استفاده می شد. فیبر و آنتی اکسیدان هاي موجود در چغندر به زهر زدایی بدن کمک میکند و سلامت گوارشی آنرا حفظ میکند.

 

تقویت سلامت مغز

چغندر بدلیل برخورداری از نیترات، انعطاف پذیری عصبی مغز را بالا می‌برد. مادۀ نیترات به تقویت فرآیند اکسیژن زایی درقشر سوماتوموتور مغز کمک میکند. قشر سوماتوموتور ناحیه اي درمغز اسـت کـه اغلب در همان مراحل اولیه زوال عقل تحت تاثیر این بیماری قرار میگیرد.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

با افزایش سن، گردش خون در مغز کاهش مییابد کـه در نتیجه آن توانایی هاي شناختی تحلیل می‌روند. مصرف چغندر میتواند جلوی این مساله را بگیرد.

 

جلوگیری از سرطان

تحقیقات علمی نشان می‌دهد مصرف چغندر بدلیل برخورداری از بتاسیانین درجلوگیری از سرطان هاي پوست، ریه و رودۀ بزرگ موثر اسـت. بتاسیانین همان رنگدانه هاي قرمز چغندر اسـت کـه جلوی رشد سلول هاي سرطانی را میگیرد. نیترات هاي موجود در مواد نگهدارندۀ مواد غذایی میتواند باعث تولید ترکیبات نیتروسامین در بدن شود کـه منجر بـه بروز سرطان می‌شود.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

طبق تحقیقات، عصارۀ چغندر جلوی جهشهای سلولی ناشی از این ترکیبات را می‌گیرد. به علاوه بتاکاروتین طبیعی موجود در چغندر جلوی بروز سرطان ریه را میگیرد. هم چنین طبق تحقیقات، مصرف عصارۀ لبو و پودر آن سرعت رشد تومور را کم میکند.

 

کمک به کاهش وزن

چغندر بدلیل برخورداری از فیبر و دیگر مواد مغذی، انتخاب بسیار خوبی برای رژیم هاي غذایی مخصوصِ کاهش وزن اسـت. منیزیم و پتاسیم موجود در چغندر به زهر زدایی بدن کمک میکند و آب اضافه ي آنرا میگیرد، درنتیجه از نفخ جلوگیري میکند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

این مساله باعث میشود سوخت و ساز بدن بـه بهترین شکل انجام شود ودر نتیجه بـه کاهش وزن کمک شود. عصارۀ چغندر که اغلب در رژیم هاي زهر زدایی تجویز می‌شود به پاک‌سازی کبد و خون ودر نتیجه کاهش وزن کمک می‌کند.

 

جلوگیری از کم خونی

چغندرهای قرمز سرشار از آهن هستند، بهمین دلیل مصرف آنها از بروز کم خونی پیشگیری میکند و احیای گلبول هاي قرمز خون را افزایش می‌دهد. بـه علاوه، ویتامین سی موجود در چغندر بـه جذب بیشتر آهن کمک می‌کند.

 

سم زدایی بهتر کبد

بتائین موجود در چغندر بـه عملکرد بهتر کبد کمک کرده و سلامت آنرا حفظ میکند. هم چنین، مادۀ پکتین موجود در آن کـه نوعی فیبر محلول در آب اسـت بـه زهر زدایی کبد کمک می‌کند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

طبق تحقیقات، مصرف چغندر در التیام بیماری هاي کبد مؤثر اسـت. چغندر یکی از مواد غذایی اسـت کـه بـه درمان بیماری کبدِ چرب کمک میکند.

 

تقویت سلامت قلب

بتائین موجود در چغندر یک ترکیب زیست فعال نیرومند اسـت کـه بـه کاهشِ سطح هوموسیستئین در بدن کمک میکند.بالا بودن سطحِ هوموسیستئین میتواند باعث مشکلات قلبی عروقی اي مثل حملات قلبی و سکته هاي مغزی شود.هم چنین بتالائین چغندر از بروز التهاباتی کـه منجر بـه بیماری قلبی میشوند پیشگیری میکند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

فیبر چغندر با افزایش سطح کلسترول مفید در بدن، بـه کاهش کلسترول مضر و تری گلیسیریدها کمک می‌کند. مادۀ فیبر هم چنین کلسترول هاي اضافی بدن رابه سرعت از بین میبرد. بنابر این مصرف چغندر بـه پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی عروقی مثل تصلب شرایین «سفت و باریک شدن عروق خونی» کمک میکند.

 

افزایش انرژی

چغندر سرشار از کربوهیدرات اسـت کـه نقش مهمی درسوخت و ساز بدن وکسب انرژی دارد. مصرف موادغذایی اي کـه کربوهیدرات بسیار زیادی دارد باعوارض جانبی منفی اي همراه اسـت.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

اما با مصرف چغندر می‌توانید این ماده رابه اندازۀ کافی دریافت کنید. مصرف بـه اندازه ي کربوهیدرات ها کمک می‌کند تمامی واکنش هاي متابولیک بدن بـه بهترین شکل انجام شوند و اندام ها آن عملکرد مؤثری داشته باشند.

 

تقویت قوای جنسی

چغندر حاوی مادۀ معدنی بورون اسـت کـه بـه افزایش هورمونهای جنسی کمک می‌کند. این مساله باعث افزایش میل جنسی، تقویت باروری و افزایش پیش روندگی اسپرم ها میشود.

 

سم زدایی بیشتر خون

بتائین موجود در چغندر بـه پاک‌سازی خون ودر نتیجه کبد کمک می‌کند. کبد اندامی حیاتی اسـت و خونی کـه از دستگاه گوارش عبور میکند را پیش از آنکه در باقی قسمت هاي بدن جریان پیدا کند زهر زدایی میکند.

 

کاهش نقص های مادرزادی

مصرف چغندر بدلیل برخورداری از ویتامین بی فولات برای زنان باردار مفید اسـت چون این ماده بـه رشد ستون فقرات جنین کمک م کند. کمبود مادۀ فولات می‌تواند منجر بـه انواع مختلفی از نقص هاي مادرزادی مثل نقص لولۀ عصبی شود.

 

جلوگیری از مشکلات تنفسی

چغندر منبع ویتامین سی اسـت کـه از بروز علائم آسم جلوگیري میکند. این ویتامین علاوه بر آنکه با اثرات رادیکال هاي آزاد در بدن مقابله می‌کند، بـه فعالیت بهتر گلبول هاي سفید خون هم کمک می‌کند. این گلبول ها وظیفه ي دفاع ازبدن در برابر مهاجمان خارجی مثل ویروس ها، باکتریها و قارچ ها را بر عهده دارند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

چغندر بدلیل آنکه مواد مغذی بسیار زیادی دارد بـه تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بـه تأثیر زیادی کـه در مقابله با تب و سرماخوردگی دارد مشهور اسـت.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

ویتامین سی، ویتامین بی کمپلکس و آنتی اکسیدان هاي قوی موجود در چغندر بـه پیشگیري از احساس خستگی، تسکین دردهای خفیف وکاهش التهاب کمک می‌کند.

 

بهبود بیماری تباهی لکۀ زرد

بتاکاروتین موجود در چغندر بـه کم شدن اثرات بیماری تباهی لکۀ زرد یا کند شدن روند پیشرفت آن کمک می‌کند. تباهی لکه ي زرد شایع‍‌ترین علت نابینایی در افراد مسن اسـت کـه در اثر آن بخش لکۀ زرد در چشم ها تخریب میشود.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

این بیماری اغلب در نتیجه بالا رفتن رادیکال هاي آزاد در بدن رخ می‌دهد کـه تأثیر زیادی در پیری زودرس افراد دارند. بتاکاروتین یکی از انواع نیرومند ویتامین آ اسـت کـه خواص آنتی اکسیدانی دارد و از چشم ها در برابر آسیبهای رادیکال هاي آزاد محافظت می‌کند.

 

پیشگیری از آب مروارید

بتاکاروتین چغندر کـه نوعی ویتامین آ اسـت از نابینایی ناشی از افزایش سن یعنی آب مروارید پیشگیري می‌کند.

 

استحکام مویرگ های بدن

فلاونوئیدها و ویتامین سی موجود در چغندر از ساختار مویرگ ها کـه کوچک ترین عروق خونی بدن هستند محافظت می‌کنند.

 

جلوگیری از سکته های مغزی

چغندر حاوی پتاسیم اسـت و این ماده بـه کاهش خطر بروز سکته هاي مغزی و مشکلات قلبی کمک می‌کند. پتاسیم عروق خونی را سست و فشار خون را کم میکند. بنابر این مصرف چغندر در تقویت سلامت قلب تأثیر دارد.

 

تقویت سلامت استخوان ها

موادمعدنی موجود در چغندر مثل بورون، مس و منیزیم بـه استخوان ها کمک می‌کنند تا رشدی طبیعی داشته باشند و سوخت و ساز استخوانی را افزایش می‌دهند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

چغندر هم چنین حاوی پتاسیم اسـت کـه کلسیم موجود در بدن را حفظ میکند وباعث می‌شود کلسیم کمتری از طریق ادرار از دست برود.

 

افزایش تحمل و استقامت

تحقیقات نشان میدهد مصرف چغندر بدلیل نیترات زیادی کـه در آن وجوددارد توانایی دویدن را افزایش می‌دهد. بـه علاوه مصرف عصاره ي چغندر بـه جذب بیشتر اکسیژن کمک می‌کند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

عصاره ي چغندر بدلیل تأثیری کـه در افزایش توانایی هاي بدنی در ورزش هایي مثل دو، شنا و دوچرخه سواری دارد بـه یکی از نوشیدنی هاي محبوب ورزشکاران تبدیل شده اسـت.

 


 

و در ادامه مضرات لبو برای بدن و برخی افراد

چغندر یکی از سبزیجات پرفایده اسـت کـه خواص درمانی زیادی دارد، ولی باید در خوردن آن دقت شود. دراین پست شـما رابا مضرات وعوارض جانبی خوردن چغندر یا همان لبو آشنا میکنیم. این سبزی یکی از پرطرفدارترین سبزیجات در میان مردم اسـت دلیل آن هم بخاطر مزه شیرین و خوشمزه و داشتن رنگ قرمز منحصر بـه فرد آن می باشد.

 

مضرات خوردن لبو

تعداد زیادی از ورزشکاران برای افزایش انرژی و التیام عملکرد ورزشی از آب چغندر استفاده می‌کنند. مصرف این سبزی برای چشم بسیار مفید اسـت، هم چنین با داشتن ویتامین هاي زیاد و منیزم فواید زیادی برای بدن دارد. این سبزی مغذی بـه کاهش سطح تری گیلیسیرید بدن کـه شکلی از چربی خون اسـت کمک می‌کند.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

هم چنین بـه افزایش تولید طبیعی هورمونهای بدن منجر شده ودر درمان تعداد زیادی از بیماری ها نقش مهمی را بازی می‌کند. درکنار همه ی این فوایدی کـه برای چغندر ذکر شد باید از مضرات و خطرات خوردن آن هم آگاه باشید. عوارض جانبی کـه مصرف این سبزی میتواند برای بدن و سلامتی ایجاد کند را در این جا برای شـما بازگو میکنیم.

 

عنصر آهن و مس:

افراد مبتلا بـه هموکروماتوز و یا بیماری ویلسون باید از مصرف چغندر پرهیز کنند زیرا آهن و مس موجود در خون را بالا می‌برد. بیماری هموکروماتوز در واقع تجمع زیاد آهن در بدن اسـت کـه وجود آهن زیاد باعث آسیب بافت ها و بیماری میشود.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

در بیماری ویلسون فرد قادر بـه دفع مس بـه اندازه کافی ازبدن نیست و مس اضافی میتواند در کبد یا مغز جمع شده و منجر بـه اختلالات کبدی یا مغزی شود. مصرف چغندر بعلت داشتن آهن و مس زیاد برای کسانی کـه این بیماری ها را دارند مناسب نیست.

 

بیتوریا:

بـه قرمز شدن رنگ ادرار بعد از مصرف چغندر بیتوریا گفته میشود. بر اساس تحقیقات انجام شده در مجله دکتری بریتانیا درصد زیادی از مردم از بیتوریا ترس دارند، درست اسـت کـه قرمز شدن رنگ ادرار برای بدن خطری ندارد ولی ترس و نگرانی ناشی ازآن در تعداد زیادی از افراد وجوددارد.

 

تهوع و اسهال:

مصرف چغندر در بعضی از افراد منجر بـه ناراحتی هاي معده، تهوع و اسهال می‌شود کـه همه ی این‌ها ناشی از وجود بتائین موجود در چغندر می باشد.

 

مشکل کلیوی:

افراد مبتلا بـه بیماری هاي کلیوی باید از چغندر پرهیز کنند، این سبزی بدلیل داشتن بتائین باعث افزایش سطح کلسترول کلی در بدن می‌شود.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

افرادی کـه ناراحتی هاي کلیوی دارند قبل از مصرف هر ماده اي کـه بتائین دارد باید برای پیش گیری از عوارض آن با دکتر خود مشورت کنند.

 

بارداری:

با توجه بـه تحقیقاتی کـه در کلینیک مایو در رابطه با تاثیر چغندر در زمان بارداری انجام شده اسـت زنان باردار بایستی مصرف چغندر رابه حداقل ممکن برسانند. آزمایشات انجام شده روی حیوانات نشان داده اسـت مصرفِ بتائین زیاد باعث اثرات سوء روی جنین میشود.

 

فشار خون:

مصرف چغندر باعث کاهش محسوس فشار خون میشود و برای افرادی کـه فشار خون بالا دارند توصیه میشود. اما باید بـه یاد داشته باشید کـه:

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

مصرف هم زمان داروهای کاهش فشار خون و چغندر هم زمان باهم باعث پایین آمدن بیش از حد فشار خون شده و خطرناک اسـت. بنابر این اگر داروهای مربوط بـه فشار خون مصرف میکنید باید در مصرف چغندر احتیاط کنید.

 

سنگ کلیه:

مقدار بالای اگزالات در چغندر امکان تشکیل سنگ کلیه را دربدن افزایش می‌دهد. اگر شـما سابقه داشتن سنگ کلیه دارید از مصرف بیش ازحد چغندر بپرهیزید.

 

سطح کلسیم:

نوشیدن آب چغندر باعثِ کاهش سطح کلسیم خون می‌شود کـه این منجر بـه ابتلا بـه بیماریهای مختلفی خواهد شد. کم شدن کلسیم بدن باعث بیماریهای مربوط بـه استخوان میشود.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

بنابر این در خوردن آن زیاده روی نکنید و کسانی کـه با اینگونه بیماری ها دست و پنجه نرم میکنند برای مصرف این سبزی با دکتر خود مشورت کنند.

 

تارهای صوتی:

نوشیدن آب چغندر باعث گرفتگی تارهای صوتی و اشکال در صحبت کردن میشود. این مشکل درصورت زیاده روی در مصرف آب چغندر روی میدهد.

 

مشکلات دیگر:

عده اي از افراد بعد از نوشیدن آب چغندر دچار تب و لرز و التهاب میشوند. عوارضی کـه در این جا برای شـما بیان شد شاید وحشتناک بنظر برسد ولی در برابر فواید و تاثیرات بی نظیر چغندر بر سلامتی مانند قطره اي در برابر اقیانوس اسـت.

خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد

پس ازخوردن چغندر خودداری نکنید فقط در مصرفِ آن زیاده روی نکرده و درصورتی کـه بـه هرکدام از مشکلات بالا برخورد کردید حتما مراجعه بـه دکتر کنید.

 

نوشته خواص لبو برای بدن و سلامتی | خوردنی محبوب در فصول سرد اولین بار در سایت تفریحی و سرگرمی پارس ناز. پدیدار شد.


منبع : پارس ناز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *